v

четвъртък, февруари 14, 2008

M-Tel Spam

Тук може да бъде прочетено едно сравнително приемливо обяснение на думата спам - "масово изпращане на нежелани съобщения" или "натрапването на информация под формата на e-mail". Обикновено спамът има за цел да рекламира - основно медикаменти, имитации на часовници, сайтове със съдържание за възрастни, пиратски софтуер... На кратко - нежелана реклама!!! Но за разлика от рекламите по улиците, този тип ти губи времето, защото трябва да го отвориш и да видиш дали случайно не е нещо важно за теб. Едно писмо не е проблем, но когато станат петдесет?

От своя страна повечето спам филтри работят добре. Налага се да пречистваш само крайно неясните писма, които филтрирането не е могло да определи като спам на 100%.

Напоследък, обаче, освен реклама за виагра получавам доста руски и, забележете, български спам. Като българския спам е по методологията "непоискано търговско съобщение". Да, да! Писмото започва с думите "Това е непоискано търговско съобщение... бла-бла-бла". Чудите се какво означава това ли? Що за тъпотия? Вижте този закон (виж Чл. 6). Крайният резултат отново е загуба на време и концентрация. А работата не чака...

За финал ще покажа едно писмо, което получих днес. Темата на писмото е "St. Valentine day", подателят е M-Tel Newsletter, а самото то изглежда така:


Очевидно това не е newsletter. Не ми изглежда да е и картичка с красиви пожелания за 14-ти, нито пък известие за промяна на договорните ни отношения. Остава да е реклама, май... Нежелана... В пощата ми... Хм...

публикувано от Росен Антонов @ 20:23   1 коментара

1 коментара:

В петък, февруари 15, 2008 10:14:00 пр.об. , Blogger Unknown каза...

Сянката е доста плашеща :)

 

Публикуване на коментар

Абонамент за Коментари за публикацията [Atom]

<< Начална страница